Dan Općine Sveti Đurđ

23.04.2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća je Općina Sveti Đurđ danas proslavila svoj dan i blagdan zaštitnika svetog Jurja.

U svečanoj sali u zgradi Općine okupili su se brojni uzvanici, a čestitke je svim mještanima uputila i zamjenica zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Općina Sveti Đurđ u Varaždinskoj županiji ima partnera, imali su ga dosad, a imat će ga i ubuduće. Veseli me realizacija brojih ulaganja na području ove općine, među kojima su investicije Županijske uprave za ceste u prošloj i ovoj godini iznosile 530.000 eura. U Hrženici je lani otvoren rotor, a ove godine slijedi postavljanje asfaltnog tepiha na cesti Hrženica – Sveti Đurđ i druga ulaganja s ciljem poboljšanja cestovne infrastrukture i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Brigu vodimo i o obrazovanju, a u OŠ Sveti Đurđ je u godinu dana uloženo više od 60.000 eura iz županijskog proračuna. Na školu je postavljena nova fotonaponska elektrana, nabavljena su nova računala, a uz to je asfaltiran prilaz do škole. Posebno me veseli da brojni stanovnici ove poljoprivredne općine uspješno koriste bespovratne potpore putem županijskog Javnog poziva, koji je otvoren i ove godine, pa pozivam sve poljoprivrednike da se jave. Želim pohvaliti rad svih udruga s područja Sveti Đurđ, jer udruge čine dušu svake općine i vrijedni su promotori svojega kraja. Varaždinska županija je županija s pričom i tradicijom, ali smo toliko jaki koliko su nam jake jedinice lokalne samouprave – istaknula je zamjenica Zagorec.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany je istaknuo da su mala općina, ali se bore kako bi postigli što više, pri čemu je posebno zahvalio Varaždinskoj županiji na realizaciji i puštanju u promet rotora u Hrženici, četvrtog u općini. Cesta kroz naselje Sveti Đurđ i Obrankovec proširena je biciklističkom trakom, a ŽUC financira i postavljanje prvog semafora u Karlovcu Ludbreškom.

- Pred nama je novo investicijsko razdoblje, izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe u kojem će mjesto naći 50 korisnika, a imat će 25 zaposlenih. Općina će sama financirati izgradnju Doma, čija se vrijednost procijenjuje na milijun eura. Tijekom godine ćemo provesti potrebne javne nabave, a iduće godine dom će biti gotov i u punom pogonu. Uz to, u tijeku je javna nabava za obnovu krovišta i termofasade na Društvenom domu Sveti Đurđ. Imamo devet domova na području općine, ovo je posljednji koji trebamo obnoviti i to ćemo i učiniti, čim završi javna nabava – istaknuo je načelnik Jany.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top