Dan Općine Trnovec Bartolovečki

24.04.2024.

Hrabrosti i volje imamo, radimo na novim projektima, a svu snagu usmjeravamo na to da Općina Trnovec Bartolovečki kroz sljedeće godine bude ne samo najveća općina u Varaždinskoj županiji, već i najpoželjnija za život, istaknula je načelnica te Općine Verica Vitković na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je bila najsvečani dio obilježavanja Dana Općine.

Čestitke svim mještanima, načelnici Vitković i predsjedniku Općinskog vijeća Daliboru Juraku uputio je i župan Anđelko Stričak, ujedno izaslanik Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića,

- Zahvaljujući Vladi RH, za zbrinjavanje baliranog otpada osiguran je 100-postotni iznos troška od 29 milijuna eura, čime je pokriven i trošak Općine Trnovečki. Ušteđen je općinski izvorni proračun, pa se ta sredstva mogu usmjeriti na druge investicije, a jedna od važnijih je izgradnja novog vrtića. Varaždinska županija također ulaže u ovu Općinu, posebno u dvije osnovne škole, čiji je osnivač. I dalje ćete u svemu imati podršku Varaždinske županije – istaknuo je župan Stričak.

Načelnica Općine Verica Vitković je istaknula da su u proteklih godinu dana ulagali u unapređenje kvalitete življenja u općini, od ulaganja u nove ceste i javnu rasvjetu do ulaganja u obrazovnu i sportsku infrastrukturu, uređeni su objekti javne namjene, brinuli su o zaštiti okoliša, postavljena su dječja igrališta, a uvođenjem optike dodatno je modernizirana općina. Posebno se osvrnula na kapitalni projekt - izgradnju novog dječjeg vrtića kapaciteta 200 djece, za koji je već izrađena projektna dokumentacija i ishođena je građevinska dozvola, a u tijeku je proces nabave za izvođenje građevinskih radova.

– Općina u proteklih pet godina ima pozitivan trend u broju novorođenih, a u prva tri mjeseca ove godine imamo 21 novorođeno dijete, što nam daje vjetar u leđa da smo dobro odlučili da idemo u gradnju novog dječjeg vrtića. Na natječaju su nam odobrena sredstva u iznosu 1.146.000 eura iz NPOO-a, no to nam je dovoljno samo za pokriće PDV-a za troškove gradnje. Pozivam Vladu, nadležna ministarstva i Varaždinsku županiju za razumijevanje i dodatna financijska sredstva neophodna za izgradnju i opremanja novog dječjeg vrtića. Vladi RH posebno zahvaljujem na odluci o financiranju zbrinjavanja baliranog otpada – rekla je Verica Vitković.

Čestitala je dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja te svima čestitala Dan Općine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top