Stričak: Županiju razvijamo ravnomjerno, s nikad više investicija, a birači to primjećuju i nagrađuju

10.06.2024.

U super izbornoj godini, Hrvatska demokratska zajednica je nakon pobjede na nedavnim parlamentarnim izborima nastavila s pobjedničkim nizom i na izborima za EU parlament održanim ove nedjelje. Naša lista predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem osvojila je šest mandata, od njih ukupno 12. U usporedbi s prošlim EU izborima, broj mandata smo povećali za dva, odnosno s četiri na šest.

Kad govorimo o rezultatima izbora u Varaždinskoj županiji, vidljivo je da je i na ovim izborima svaki treći birač dao svoje povjerenje listi Hrvatske demokratske zajednice, odnosno osvojili smo 31,33 posto glasova.

Naša lista odnijela je pobjedu u Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Lepoglavi, Ljubešćici, Visokom, Bednji, Jalžabetu, Klenovniku, Gornjem Knegincu, Svetom Iliji, Vidovcu, Malom Bukovcu, Velikom Bukovcu, Beretincu, Vinici, Maruševcu, Petrijancu, Donjoj Voći, Breznici i Martijancu.

Vidljivo je da smo pobjede odnijeli i u sredinama koje ne vode HDZ-ovi dužnosnici. To znači da županiju razvijano ravnomjerno, bez obzira na stranačku pripadnost njezinog vodstva, odnosno općinskih načelnika ili gradonačelnika. Ovaj rezultat potvrđuje ispravnost naših odluka i odgovorno upravljanje županijom u kojoj se provodi nikad toliko investicija.

Stoga, zahvaljujem biračima koji su izašli na izbore i dali povjerenje našoj listi, a predsjedniku Plenkoviću te kolegicama i kolegama s liste čestitam na odličnom rezultatu. Sportskim rječnikom rečeno, vodimo 2:0, a krajem godine na predsjedničkim ćemo izborima „zakucati” za uvjerljivu pobjedu od 3:0.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top