Predstavnici hrvatskih županija u organizaciji Hrvatske zajednice županija na studijskom putovanju u Sloveniji

20.06.2024.

U organizaciji Hrvatske zajednice županija, a u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, turizma i sporta Slovenije, Udruženjem slovenskih općina i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, predstavnici hrvatskih županija borave na studijskom putovanju u Sloveniji. Cilj ovog studijskog putovanja je razmjena dobrih praksi i rješenja u turističkom sektoru, a svoj boravak u Sloveniji predstavnici županija, pročelnici, stručni suradnici te direktori Turističkih zajednica započeli su posjetom občini Ormož u kojoj su ih pozdravili župan občine Ormož Danijel Vrbnjak te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u ime Hrvatske zajednice županija. Uz župana Stričaka u Ormožu je bio i Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Župan Vrbnjak poželio je gostima ugodan boravak u Sloveniji predstavivši pritom povijest Ormoža, dok je župan Stričak naglasio izuzetno dobru suradnju između Varaždinske županije i pograničnih općina te gradova iz Slovenije spomenuvši zajedničku suradnju na projektu Podravske brze ceste, ali i na mnogim zajedničkim projektima u turizmu.

U sklopu boravka u Sloveniji, planirani je posjet i Zavodu za turizam Maribor te gradu Velenju u kojem će domaćini prezentirati projekte koji se provode na području gospodarstva i turizma.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top