Varaždinska županija započela suradnju s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku

19.07.2024.

Varaždinska županija započela je suradnju s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku koja će biti konkretizirana potpisivanjem Sporazuma o suradnji tijekom rujna ove godine.

Dogovoreno je to ovoga tjedna na sastanku župana Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka sa zamjenicom predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Anom Dautović i voditeljicom programa za mlade pri UNICEF-om hrvatskom uredu Marijanom Muhić.

Na sastanku održanom u Županijskoj palači su predstavnicama UNICEF-a predstavljeni programi Varaždinske županije usmjereni na djecu i mlade.

- Posebno smo predstavili projekte građanskoga odgoja i obrazovanja u praksi, koji su osmislile i provode sve županijske osnovne i srednje škole, kao i prijavljene privatne srednje škole, a uz financijsku potporu Županije. Drago nam je što su ovakav jedinstveni pristup prepoznali i u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku. Suradnja s UNICEF-om za nas je još jedno značajno priznanje budući da je riječ o agenciji Ujedinjenih naroda koja promovira i štiti prava djece u cijelome svijetu – rekao je župan Stričak.

Predstavnice UNICEF-a Ana Dautović i Marijana Muhić predstavile su pak UNICEF-ov program za mlade „Upshift“ koji ima velike sličnosti s projektom građanskog odgoja Varaždinske županije. Cilj tog programa je potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i podržati mlade u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, pri čemu najbolji projekti mladih dobivaju financijsku podršku, kao i podršku mentora pri realizaciji.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top