Svečana sjednica povodom Dana Općine Breznica

20.07.2024.

U prisustvu brojnih gostiju, među kojima su bili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač, brojni načelnici i drugi uzvanici, u petak je u prostorijama Društvenog doma Bisag održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Breznica.

Župan Stričak uputio je čestitke svim žiteljima Općine Breznica povodom Dana Općine, a uz to i čestitke DVD-u Bisag koje slavi 130. godina postojanja.

- Na putu smo da, nakon niza godina pričanja, Osnovna škola Bisag konačno dobije sportsku dvoranu. ŽUC je modernizirao niz cesta na području Općine i nastavlja s ulaganjima. Sljedeći tjedan ćemo DVD-u Drašković dodijeliti 20.000 eura za kupnju kombi vozila, već smo izdvojili 20.000 eura za školu, dali zemljište potrebno za razvoj dječjeg igrališta, a u dogovoru s Općinom osigurat ćemo još 10.000 eura. Općina Breznica jedina je u županiji koja graniči s tri županije, a bilo bi dobro da s općinama Breznički Hum i Visoko osmisle zajedničko obilježje ili brend, ono po čemu su jedinstveni i posebni. Svoju turističku priču mogli bi razvijati zajedno s tri općine susjedne županije, Gornjom Rijekom, Svetim Petrom Orehovcem i Kalnikom te s njima osnovati područnu turističku zajednicu – rekao je župan Stričak.

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot podrobno je izvijestio o aktivnostima provedenima tijekom protekle godine, od Dječjeg vrtića Pčelica Bisag, lovaca, Udruge umirovljenika Prigorčica Breznica, kao i svih onih koji se zalažu za bolji život mještana ove općine. Zahvalivši na suradnji i podršci Županije, županu je uputio molbu za daljnju podršku projektima Općine, među kojima i za izgradnju igrališta Dječjeg vrtića Pčelica u Bisagu.

Umjetnički su program zaokružili dječaci i djevojčice Dječjeg vrtića Pčelica Bisag svojim plesom i igrokazom, te zbor Udruge umirovljenika Prigorčica Breznica s nekoliko izvedbi kajkavskih melodija.

FOTO: Ivan Agnezović

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top